Motor

De liefde voor het motorrijden heeft jaren terug de doorslag gegeven om ook mensen op te leiden voor het A-rijbewijs. Ook hierbij geldt, net als bij het autorijden: Reeds velen gingen voor!
Als enthousiast motorrijder weet Harm Homan de technieken van het motorrijden over te brengen op lessera van alle leeftijden.
Veiligheid en bewust rijden staan bij ons hoog in het vaandel omdat de motorrijder een kwetsbare verkeersdeelnemer is. Wij vinden het daarom belangrijk om iedere lesser bewust te maken van alle prachtige kanten aan het motorrijden, maar ook de gevaren.

 

Motoren
Rijschool Homan maakt gebruik van moderne motoren, met moderne technieken. Zo hebben wij motoren met ABS en valbeugels voor de veiligheid van de lessers.
Ook zijn wij in het bezit van een niewe Yamaha YBR 125 cc motor met laag vermogen voor het nieuwe rijbewijs A1, zodat jonge lessers ook prima op hun plek zijn bij ons.
Voor het volgen van de lesmotors wordt gebruik gemaakt van zowel de lesauto als een volgmotor. Contact met de lessers gaat via de portofoon waardoor uitgebreid aanwijzingen gegeven worden.

Motorrijbewijs

Tegenwoordig zijn er 3 verschillende categorieen motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Het type rijbewijs dat je haalt hangt af van het vermogen van de motor en je leeftijd. Alle rijbewijzen zijn 10 jaar geldig, maar voor elke nieuwe categorie moet je opnieuw examen doen.

 

Het verschil tussen beginners en doorstromers.

Heb je helemaal geen rijbewijs dan ben je een beginner. Een doorstromer heeft minimaal 2 jaar een motorrijbewijs in een lichtere klasse en graag door naar een zwaardere categorie. Een beginner moet 1 theorie- en 2 praktijkexamens doen. Het 1e examen is voertuigbeheersing (AvB) en is 1 jaar geldig het 2e examen is verkeersdeelneming (AvD).

Een doorstromer, dus iemand met 2 jaar rijbewijs A1 die A2 wil halen of iemand met 2 jaar A2 die A wil halen, moet een combi-praktijkexamen doen. Daar wordt zowel de voertuigbeheersing als de verkeersdeelneming in 1 examen getoetst (hoeft geen theorie-examen te doen).

 

Rechtstreeks examen doen voor de categorie A (zware motor) kan vanaf 24 jaar.

 

Theorie-examen vanaf je 17e.

 

Ben je minimaal 17 jaar, mag je theorie-examen doen voor je motorrijbewijs.

LET OP. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

 

 

There was an uncatched exception
Call to undefined function ereg()
in line (82) of (/modules/imageflow/view.php):